Master Brand

Milyen problémákat okozhatnak a bolhák és a férgek a macskámnál?

Megosztás
Intro Text
A Dronspot bőrre cseppenthető féregtelenítő és az Advantage bőrre cseppenthető bolha elleni készítmény segíthet megvédeni kedvencét a bélférgek és a bolhák ellen, hogy a macska ne legyen bolhás és férges.
Content
Image
Macska nyalogatja a lábát

Bolhák

A kifejlett bolhák vérrel táplálkoznak és átjuthatnak egyik állatról a másikra, de megcsíphetik az embert is. A táplálkozásuktól számított 48 órán belül petét raknak, amelyek szőnyegekbe, bútorokba, háziállatok fekhelyébe kerülhetnek, és minden olyan helyre, ahol az állatok járnak – akár az Ön ágyába is! A bolhák akár napi 50 petét is rakhatnak, a belőlük kifejlődő lárvák pedig szerves törmelékből táplálkoznak, például bolhaürülékből, elhalt bőrdarabokból, hajból vagy szőrből.

A lárva egy gubót készít és bebábozódik, ebben fejlődik ki a bolha, mely akár két évig is elélhet, mielőtt kifejlett bolhaként kikelve készen állna életciklusa megkezdésére.

A bolha hihetetlenül szapora, teljes életciklusa mindössze 15 nap.

Image
Macska alszik

Férgek

A macskák fertőzését általában két féregtípus okozza: az orsóféreg és a galandféreg. A nőstény orsóférgek akár napi 85 000 petét is rakhatnak.

A galandférgek egyéb tünetek mellett émelygést, hányást és fáradtságot okozhatnak a macskáknál – bár gyakran egyáltalán nem jelentkeznek náluk tünetek. Ezek a férgek a bolhákkal – melyek lárva állapotban hordozhatják a galandférgeket – terjednek, amikor az állat szőrzete tisztogatása közben lenyeli őket. A macskákat leggyakrabban orsóférgek fertőzhetik meg, melyek átkerülhetnek az emberre, beleértve a kisgyermekeket is.

Öt macskatulajdonosból egy (20%) nem kezeli a macskáját bélféreg ellen, amíg azt az állatorvosa nem javasolja.1

Ennek ellenére a tulajdonosok 40%-a elismeri, hogy nem használ megelőző szert macskáján, 16%-uk pedig azt állítja, hogy megvárja, amíg bolhát vagy bolhaürüléket lát kedvencén, mielőtt bármilyen kezelést alkalmazna.1

Az Advantage bolha elleni készítmény klinikailag igazoltan segít a bolhák elleni védekezésben. Ez a bőrre csepegtethető készítmény gyors, hatékony és könnyen alkalmazható.

„Azt ajánljuk, hogy havonta kezelje kedvencét az Advantage bőrre cseppenthető bolha elleni készítménnyel.”

A macskák az ébren töltött órák közel egyharmadát maguk tisztogatásával töltik.2  A bolhák galandférget is hordozhatnak, és mivel a macskák ennyi időt töltenek szőrzetük ápolásával, könnyen lenyelhetnek egy fertőzött bolhát.

Dronspot bőrre cseppenthető féregtelenítő kezelés klinikailag igazoltan segít a bélférgek elleni védekezésben. Kényelmes, könnyen alkalmazható rácseppentő oldatként kapható. A Dronspot egyetlen cseppben segít felvenni a harcot a bélférgesség kialakulása ellen macskájánál.  A Dronspot alkalmazása legalább háromhavonta javasolt.

Az Advantage és a Dronspot alkalmazása között legalább 2 napot ajánlott kihagyni. 
A Drontal tabletta macskáknak  segít felvenni a harcot minden típusú bélférgesség kialakulása ellen. 

10-ből egy macskatulajdonos csak akkor kezdi el kezelni macskáját, amikor azt látja, hogy kedvence a hátsóját húzza a talajon. Ez a bélférgesség egyik jól felismerhető jele, de macskája akkor is fertőzött lehet, ha nem lát rajta ilyen tüneteket.2


 

  • 1Nationally representative survey of 2,000 British cat owners by 3gem research on behalf of Bayer
  • 2https://www.factretriever.com/cat-facts <br>https://icatcare.org/<br> http://news.nationalgeographic.com/news/2014/08/140807-cat-tracker-pets-animals-science-gps/<br> https://www.thespruce.com/how-cats-show-love-553978<br> http://www.catster.com/lifestyle/cat-behavior-cats-show-affection-people-aloof-unemotional-myth<br> http://pets.webmd.com/cats/guide/cats-excessive-meowing#1<br> http://www.petsandparasites.org/dog-owners/roundworms/<br> http://www.purina.com.au/cats/behaviour/meow<br> https://www.drontalandadvantage.co.uk/
Megosztás