Advantix® kutyáknak

Advantix® kutyáknak
Célkereszt ikon, amely azt jelképezi, hogy az Advantix hatékony védelmet nyújt a bolhák, kullancsok, igazi szúnyogok és lepkeszúnyogok, szuronyos itállólegyek valamint a szőrtetvek ellen.

Javallat: Bolhák, kullancsok, igazi szúnyogok, lepkeszúnyogok

Ikon, amely az Advantix rácsepegtető oldatot jelképezi.

Kiszerelés: Bőrön való külsőleges használatra

Naptár ikon, amely azt szimbolizálja, hogy az Advantix® hatása egy hónapig tart.

Javasolt gyakoriság: Havonta

Az Advantix® felnőtt kutyákon és 7 hetesnél idősebb kölykökön alkalmazható.

Háziállat fajtája: Felnőtt kutyák és 7 hetesnél idősebb kölyökkutyák

Advantix® kutyáknak: termékek kinézet és méret szerint
Egyéb tudnivalók
Hatásos a bolhák, kullancsok, igazi szúnyogok, lepkeszúnyogok, szuronyos istállólégy és szőrtetvek ellen

A bolhákat, kullancsokat, szőrtetveket, igazi szúnyogokat nem szabad félvállról venni. Ezek a paraziták allergiás reakciókat és bőrgyulladást okozhatnak – amelyek másodlagos baktériumfertőzésekhez vezethetnek –, emellett különböző betegségeket és más élősködőket terjeszthetnek!

A kutyákon alkalmazott Advantix® érintkezés útján fejti ki bolha- és kullancsellenes hatását. Ez azt jelenti, hogy ezeknek a vérszívóknak nem kell megcsípniük a kutyát ahhoz, hogy a szer hatni tudjon. Az Advantix® ezenkívül repellens is, vagyis távol tarthatja a kutyától a kullancsokat, igazi szúnyogokat, lepkeszúnyogokat és szuronyos istállólegyeket. A kutya bőrére cseppentett oldat egyszeri alkalmazással akár egy hónapig is elegendő lehet. Az aprócska ölebektől a termetes fajtákig minden méretű kutyán, valamint 7 hetesnél idősebb kölykökön is bátran használhatja a megfelelő Advantix® készítményt. A havonta alkalmazott Advantix® cseppek egyszerű megoldást jelentenek a kutyák használati utasításban leírt külső parazitái ellen.

^Részletek a termék csomagolásán.

Title
Miért az Advantix®?
USP
Thumbnail
Title
Védelmet nyújthat a kutyáknak a bolhák, kullancsok, igazi szúnyogok, lepkeszúnyogok szuronyos istállólegyek és szőrtetvek ellen.
Thumbnail
Title
Érintkezés útján bánhat el a bolhákkal és kullancsokkal, vagyis az élősködőknek nem kell megcsípniük a kutyát ahhoz, hogy a szer hatni kezdjen.
Thumbnail
Title
Távol tarthatja a kullancsokat.
Thumbnail
Title
^Részletek a termék csomagolásán, a használati utasításban.
Hogyan hat?
Image
Golden retriever smiling at camera
Hogyan hat?

Az Advantix® két hatóanyaga az imidakloprid és a permetrin, e kettő kombinációja fokozottan hatásos a bolhák, kullancsok, igazi szúnyogok, lepkeszúnyogok, szőrtetvek és szuronyos istállólegyek ellen. A kezelés a bőrre csepegtetett oldatból áll. Hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik.^ Az Advantix® nem alkalmas macskák kezelésére, kizárólag kutyán alkalmazható. Macskákat a készítménnyel kezelni tilos!

^Részletek a termék csomagolásán és a használati utasításban.

Alkalmazás

Thumbnail
Az Advantix® alkalmazása, 1. lépés: pattintsa ki a pipettát a helyéről.
Description
Pattintsa ki a pipettát a helyéről.
Thumbnail
Az Advantix® alkalmazása, 2. lépés: a tubust felfelé tartva csavarja le a kupakot.
Description
A tubust felfelé tartva csavarja le a kupakot.
Thumbnail
Az Advantix® alkalmazása, 3. lépés: a megfordított kupakot helyezze vissza, és csavaró mozdulattal törje át a zárófóliát.
Description
A megfordított kupakot helyezze vissza, és csavaró mozdulattal törje át a zárófóliát.
Thumbnail
Az Advantix® alkalmazása, 4. lépés: az oldatot cseppentse a kutya bőrére.
Description
A pipetta tartalmát az alább leírtak szerint cseppentse a kutyára.

10 kg-nál kisebb kutyák esetén: hajtsa szét a kutya szőrét a lapockák között, vagyis hátul, a nyak tövénél úgy, hogy a kutya bőre láthatóvá váljon. Helyezze a pipetta végét a bőrre, és határozott mozdulatokkal nyomja meg néhányszor a tubust, hogy annak egész tartalma közvetlenül a bőrre kerüljön.

10 kg-nál nagyobb kutyák esetén: a tubus tartamát egyenlő részben négy helyre kell kijuttatni a álltájéktól kezdve a farok tövéig.

Gyakori kérdések
Mi a különbség az Advantix® és a szájon át bevehető bolha és kullancs elleni készítmények között?

Az Advantix® úgynevezett rácsepegtető oldat, amit közvetlenül a kutya bőrére kell juttatni, és érintkezés útján hat. Az Advantix® távol tarthatja a a használati utasításban szereplő különböző kullancsfajokat a kutyától, A szájon át bevehető készítmények úgy fejtik ki hatásukat, hogy a vérszívók megcsípik a kutyát, és a véráramban keringő hatóanyag bekerül a bolha vagy a kullancs szervezetébe, elpusztítva a parazitát. Az Advantix® esetében nincs szükség arra, hogy a bolha vagy a kullancs megcsípje a kutyát, így csökkenhet az irritáció lehetősége, és kisebb az esélye annak is, hogy az élősködők által terjesztett betegségek és paraziták megfertőzzék kedvencünk szervezetét.

Mennyi ideig hat az Advantix® csepp védelme?

Az Advantix® cseppeket havonta ajánlott használni.

Az Advantixszal kezelt kutyát simogathatják a gyerekeim?

Igen, de várja meg, amíg a bőrre cseppentett oldat helyén megszárad a kutya bőre. 

Miért kell olyan készítményt használnom, amely egyrészt képes elpusztítani a kullancsokat, másrészt repellens (táplálkozás ellenes) hatása is van?

Az olyan készítmények, amelyek képesek elpusztítani és távol is tartják a kullancsokat, azért előnyösek, mert ha a kullancs nem jut el odáig, hogy megcsípje a kutyát, akkor nem tudja megbetegíteni kedvencét.

Használhatom az Advantix® cseppeket a macskámon?

Nem. Az Advantix® rácseppentő oldatot kutyáknak fejlesztették ki, és nagyon veszélyes lehet a cicákra. A macskák ugyanis különleges élettani sajátosságaik miatt képtelenek lebontani bizonyos hatóanyagokat. Macskákat a készítménnyel kezelni tilos!

Használhatom az Advantix® cseppeket, ha macskát is tartok?

Igen. Ha a macska közeli barátja a kutyának, sőt, nyalogatni is szokta, akkor a kezelés után amíg a kezelés helye meg nem száradt tartsa elkülönítve a két állatot.

A kutyám bent lakik a lakásban. Ez esetben is használni kell az Advantix® rácsepegtető oldatot?

Természetesen! Még az idejük nagy részét a lakásban töltő kutyáknak is szükségük lehet bolha és kullancs elleni kezelésre, mert ezek az élősködők a tudtunkon kívül is bekerülhetnek az otthonunkba.

Csak az egyik kutyám bolhás. Tényleg szükség van arra, hogy az összes kutyám megkapja a bolha elleni kezelést?

De még mennyire! A bolhák előrefelé akár 47 cm-es ugrásokra is képesek, az ugrás magassága pedig elérheti a 16,5 cm-t. Így már érthető, hogy a bolhás kutya környezetében élő összes többi kutyát is kezelni kell bolhák ellen. Ha az egyik kutya bolhás lesz, nem kell hozzá sok idő, hogy megfertőzze a társait. Kezelés nélkül a bolhák szaporodásba kezdenek, folyamatosan csípik a kutyát, petéket raknak, amelyek a kutya szőréről lepotyogva szétszóródnak a lakásban – és kezdetét veszi a bolhainvázió.

A kutyám gyógyszereket szed. Ettől még használhatom az Advantix® rácsepegtető oldatot?

Ilyenkor beszélje meg az állatorvossal, milyen készítményt kaphat kutyája a gyógyszeres kezelés időtartama alatt.

Hogyan kell tárolni az Advantix® rácsepegtető oldatot, és mihez kezdjek az üres tubusokkal?

Az Advantix® oldatot 30 °C alatti helyen kell tárolni. Lefagyasztani nem szabad! Gyerekek kezébe ne kerüljön. Használat után a kupakot vissza kell tenni a tubusra. A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint a keletkező hulladékokat a helyi követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

Az Advantix® cseppes kezelés után mennyi idővel fürödhet a kutyám?

Mivel a termék veszélyes a vízi élőlényekre, semmilyen körülmények között ne engedje, hogy a kezelt kutya bármilyen felszíni vízbe menjen a kezelést követő 48 órán belül. A termék hatékony marad akkor is, ha a kutya szőrzete benedvesedik. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését azonban el kell kerülni. Gyakori vízzel való érintkezés esetén a készítmény hatékonysága csökkenhet.

Milyen idős kortól használhatom az Advantix® cseppeket a kutyámon?

Az Advantix® cseppeket 7 hetes kortól lehet alkalmazni.

Miért látok az Advantix® cseppes kezelés után még mindig bolhákat a kutyámon?

Az Advantix® hatásos kezelést nyújt a bolhák ellen, mindazonáltal előfordulhat, hogy a lakásban maradt bolhák a kutyára kerülnek. A bolhák újbóli megjelenése azt jelzi, hogy a kutya környezete bolhákkal fertőzött. Jó hír, hogy miután ezek az új jövevények érintkezésbe kerültek a hatóanyaggal, sok kárt már nemigen tudnak tenni kutyájában. Az elpusztult bolhák nem tudnak elrejtőzni a kutya szőrében, azért valószínű, hogy amit élő állatnak vél a kutya bundájában, az valójában bolhatetem. A betelepülő új bolhák által bekövetkező újrafertőződés megakadályozása céljából az együtt élő valamennyi kutya egyidejű kezelése szükséges. A háztartásban élő egyéb kedvenc állat kezelése is szükséges valamilyen megfelelő termékkel. A környezetből való újrafertőződés visszaszorítására javasolt a kutya környezetének egyidejű kezelése bolhák és fejlődési alakjaik ellen ható engedélyezett szerrel.

Az Advantix® macskákon nem alkalmazható!

Gondosan tanulmányozza át a termék használati utasítást! Kérjen állatorvosától további felvilágosítást!

Pet Type
Dog
Category
Termékeink
Approval Code
L.HU.MKT.AH.25.02.2020.0718
Címke
Címke
Címke
Master Brand
Advantix
Apply Branding
On
Az Advantix hatásosa bolhák, kullancsok, igazi szúnyogok lepkeszúnyogok, szőrtetvek  és szuronyos istállólegyek ellen.