Foresto® macskáknak.

Foresto® macskáknak
A célkereszt azt jelzi, hogy a Foresto nyakörv macskáknál bolhák ellen alkalmazható.

Célállatok: Bolhák és kullancsok

A Foresto felnőtt macskáknál és 10 hetesnél idősebb kölyökcicáknál alkalmazható.

Állatfaj: Macskáknak 

Védekezés bolha és kullancs ellen macskáknak nyakörvvel

Kiszerelés: Nyakörv 

Naptár ikon, amely azt szimbolizálja, hogy a Foresto nyakörvet macskáknál legalább nyolchavonta ajánlott lecserélni.

Mennyi ideig használható? Akár 8 hónapig hatásos lehet

Foresto nyakörvek macskáknak és kutyáknak.
A bolhák és kullancsok kellemetlenséget és irritációt okozhatnak a macskáknak, és a rendszeres kezelésről bizony könnyen megfeledkezik az ember.

A Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörv akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat macskájának a bolhák ellen.

A Foresto® nyakörv egyszerűen, érintkezés révén fejti ki hatását, vagyis az élősködőknek nem kell előbb megcsípniük a macskát ahhoz, hogy a hatóanyag végezzen velük.+* Ez kevesebb irritációval jár a macska számára, és csökkentheti a paraziták által terjesztett betegségek kockázatát is.

Ne aggódjon, védelmezze cicáját: a bolhák problémájára végre kezében (pontosabban a cica nyakán) lehet a megoldás!

Title
Miért válassza macskájának a Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörvet?
USP
Thumbnail
Title
Akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat a bolhák ellen.
Thumbnail
A Foresto hatékonyan alkalmazható felnőtt macskáknál és 10 hetesnél idősebb kölyökmacskáknál.
Title
Távol tarthatja, valamint pusztíthatja a kullancsokat, mielőtt azok megcsípnék macskáját.*
Thumbnail
Title
Vízálló.
Thumbnail
Title
Szagtalan.
Hogyan hat a Foresto® nyakörv?

A Foresto® nyakörv két hatóanyagot tartalmaz, imidaklopridot és flumetrint, amelyeket kis adagokban bocsát ki magából. A hatóanyagok szétterjednek a macska bőrén és szőrén, a feje búbjától a farka végéig. A nyakörvnek köszönhetően egy láthatatlan védőréteg alakul ki, amely pusztítja a hatóanyaggal érintkező bolhákat.

Hogyan kell felhelyezni a macskára a Foresto® nyakörvet?
  1. Közvetlenül használat előtt távolítsa el a nyakörv védőcsomagolását. Tekerje ki a nyakörvet, és a belső feléről szedje le az esetlegesen ott maradt műanyag összekötő kapcsokat.
  2. Helyezze a nyakörvet a macskája nyakára, de ne túl szorosan (ha két ujját kényelmesen be tudja csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor megfelelő).
  3. A túllógó pántot bújtassa át az övbújtatón, és a fennmaradó részből vágjon le egy akkora darabot, hogy egy 2 cm-es rész lógjon ki a bújtatóból.
  4. Időnként ellenőrizze a nyakörvet, és ha szükséges, igazítsa meg, különösen, ha növésben levő kiscicáról van szó
Tévéreklámunk
Gyakori kérdések
Mi a Foresto® nyakörv?

A Foresto® kutyák számára készült nyakörv, amely akár nyolc hónapon át hatásos lehet a bolhák és kullancsok ellen. Ez azt jelenti, hogy a nyakörv felhelyezése után akár nyolc hónapig nem kell más bolha és kullancs elleni készítményt alkalmaznia.

Hogyan hat a Foresto® nyakörv?

A Foresto® nyakörv képes hosszú időn keresztül lassan, fokozatosan adagolni a hatóanyagokat. A bolha és kullancs elleni szer rákerül az állat bőrére és bundájára, ezután szétoszlik a teljes testfelületen, és akár nyolc hónapon keresztül képes kifejteni bolha- és kullancsellenes hatását.

Mik a nyakörv hatóanyagai?

Két hatóanyaga van: az imidakloprid, amely pusztítja a kifejlett és lárvaállapotú bolhákat, és a flumetrin, amely távol tarthatja a kullancsokat a macskától, ám végez is velük, függetlenül attól, hogy életciklusuk éppen melyik fázisában vannak. Mindkét hatóanyag érintkezés útján hat, vagyis a vérszívóknak nem kell megcsípniük a macskát ahhoz, hogy a szer képes legyen elpusztítani őket*+.

Az hogy lehet, hogy kullancsot látok a macskámon, aki Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörvet visel?

Kullancsok a Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörv viselése közben is megjelenhetnek a macskán, például úgy, hogy a macska barangolás közben magával sodorja őket. A nyakörv érintkezés útján hat, vagyis azt nem akadályozhatja meg, hogy egy kullancs az állat bundájára kerüljön, ám amikor már ott van, ki lesz téve a hatóanyagok repellens (táplálkozás ellenes) és kullancsirtó hatásának. Esetenként előfordulhat, hogy a kullancs beleakaszkodik a macska bőrébe, különösen, ha a cica egy kullancsokkal erősen fertőzött területen járt. Ám megfelelő védekezéssel a kullancsokat a nyakörv távol tarthatja és elpusztíthatja, még mielőtt lehetőségük nyílna a vérszívásra.

A macskám megrágta a nyakörvet – ez baj?

A nyakörv két hatóanyaga egy polimermátrixba van zárva, vagyis nem a nyakörv felszínén találhatók. Ennek ellenére javasolt megakadályozni a nyakörv megrágását. Ha a macska megrágcsálja vagy lenyeli a nyakörv egy darabkáját, enyhe emésztőrendszeri tünetek jelentkezhetnek, például laza bélsár. Ha aggasztónak találja a tüneteket, kérjen tanácsot az állatorvostól. Ha a macskának sikerült a szájába vennie a nyakörvet, akkor minden bizonnyal túl lazán volt feltéve. Ha két ujját kényelmesen be tudja csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor se nem szoros, se nem laza a nyakörv, hanem pont jó.

Kölyökmacskák is hordhatnak Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörvet?

A Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörvet tízhetesnél idősebb kortól már viselhetik a kiscicák is.

A régi nyakörv levétele és az új felhelyezése között kell szünetet hagyni?

Nem. Fontos, hogy rögtön feltegye az új nyakörvet, különben megeshet, hogy a bolha- és kullancsellenes hatás nem érvényesül kellő mértékben.

A macskám által viselt Foresto® nyakörvnek nincs semmilyen szaga. Ez azt jelenti, hogy nincs elég hatóanyag benne?

Nem, ilyesmiről szó sincs. A nyakörv alapvetően szagtalan, ezért nem érződik rajta a más bolha és kullancs elleni termékekre jellemző kellemetlen szag.

A hagyományos nyakörveknél a gyártók néha azt javasolják, hogy nyújtsuk meg a nyakörvet, hogy aktiválódjanak a bennük levő hatóanyagok. A Foresto® nyakörvvel is ezt kell tenni?

A Forestónál nincs szükség a nyakörv nyújtására. Csak annyit kell tennie, hogy a használati utasításokat követve felhelyezi a nyakörvet a macska nyakára, és a nyakörv így is akár nyolc hónapig tartó védelmet nyújthat a bolhák és kullancsok ellen.

A bolha és kullancs elleni nyakörvet a hatóanyag nélküli nyakörvvel együtt lehet használni?

Természetesen. A két nyakörv egymással egyidejűleg használható, mivel a Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörv mindaddig hatékonyan ki tudja fejteni hatását, amíg a macska bundájával érintkezésben van.

A macskám a nyakörv tájékát vakarja, ami a bőr kipirosodását és irritációt okozza. Mit tegyek?

Ilyenkor enyhe reakciók, például viszketés, a bőr kipirosodása és szőrhullás előfordulhat, ám ez nem általános jelenség. Amint a macska hozzászokik a nyakörvhöz, vagyis rendszerint egy vagy két héten belül, ezek a tünetek megszűnnek anélkül, hogy a nyakörvet el kellene távolítani. Vannak azonban esetek, amikor segíthet, ha ideiglenesen, a tünetek elmúlásáig levesszük a nyakörvet. Igen ritkán a felhelyezés helyén bőrgyulladás, gyulladás, ekcéma, bőrsérülés vagy egyéb bőrreakció alakulhat ki: ilyenkor a nyakörv eltávolítása javasolt. Ha aggódik vagy bizonytalan a teendőket illetően, kérjük, forduljon az állatorvosához.

Mi a teendő, ha a nyakörv bepiszkolódik? Egy sáros nyakörv is hatásos a bolhák és kullancsok ellen?

A nyakörv felszínére került kis mennyiségű sár vagy kosz nem igazán befolyásolja a nyakörv hatékonyságát. Ám egy vastag sárréteg, amely akadályt képez a nyakörv és a macska bundája között, már ronthatja a nyakörv hatásfokát. Ha a nyakörv ennyire bepiszkolódik, óvatosan tisztogassa meg egy enyhén nedves ronggyal.

Erősíthetek névbilétát a Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörvre?

A Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörvet nem tesztelték ilyen tárgyakra, ezért inkább nem javasoljuk, hogy bármit a nyakörvre erősítsen.

Vízálló a nyakörv? Le kell vennem, ha a macskám megázik?

A Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörv vízálló, és nem kell levenni, ha a macska vizes lett, vagy meg szeretnék fürdetni. A hatóanyagok egy polimermátrixba vannak bezárva, és nem kerülnek bele a vízbe. A hatóanyagok a macska bőrének lipidrétegében és szőrén találhatók, és még ha ezt a lipidréteget részben le is mossuk fürdetés közben, a nyakörv gyorsan pótolja a hiányzó hatóanyagot, és az állat újból élvezheti a nyakörv bolha- és kullancsellenes hatását.

Mindazonáltal a hosszú ideig tartó, intenzív fürdetés vagy a sampon bőséges használata nem javasolt, mert csökkentheti a nyakörv hatásfokát. A vizsgálatok szerint a havi gyakoriságú samponos fürdetés vagy vízbe merülés nem befolyásolja jelentős mértékben az akár nyolc hónapig tartó kullancsellenes hatást azután, hogy a hatóanyagok ismét szétterjedtek a macska testén, ám a nyakörv bolhákkal szembeni hatékonysága az ötödik hónaptól fokozatosan csökkenni kezd.

Mi történik, ha a macskám nyakörve beleakad valamibe?

A nyakörv kétlépéses biztonsági mechanizmussal rendelkezik. Ha az állat beszorul, és erőlködni kezd, a nyakörv a speciális szerkezetnek köszönhetően megnyúlik. Emellett erő hatására a beépített szakadási pontok mentén a nyakörv egyszerűen elszakad.

Egy növekedésben levő kölyökmacskán milyen gyakran kell ellenőrizni a nyakörvet?

A kölyökmacskák eltérő ütemben fejlődnek. Azt tanácsoljuk, hogy gyakran ellenőrizze a nyakörvet, és ha kell, igazítsa meg. Nézze meg a fenti videót arról, hogyan kell helyesen felhelyezni a nyakörvet, és mindig kövesse a termék használati utasítását.

Levehetem pár hónapra a nyakörvet? Utána ismét visszatenném.

Az ilyesfajta használatot még nem tesztelték, ám előfordulhat, hogy ettől gyengül a nyakörv hatékonysága. Ezért határozottan lebeszélnénk a nyakörv ilyesfajta használatáról. Az optimális bolha és kullancs elleni hatásfok eléréséhez folyamatosan viselni kell a nyakörvet, és szükség szerint, de legalább nyolc havi használat után új nyakörvet kell felhelyezni. Ugyanakkor, ha csupán átmenetileg vette le a nyakörvet (például a szőrzetápolás idejére), abból nem lehet baj.

Hova dobjam ki az elhasznált Foresto® nyakörvet?

A használt nyakörveket vagy a nyakörv egyéb részeit a helyi szabályozásnak megfelelően kell kezelni. A terméket nem szabad természetes vízbe (folyóba, tóba stb.) dobni.

Mennyi ideig hat a nyakörv?

Egyetlen Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörv akár nyolc hónapig is védelmet nyújthat macskájának. A nyakörvet a használat egyedi körülményeit mérlegelve, de nyolc hónap után mindenképpen cserélni szükséges egy újra, hogy a nyakörv hatásfokában ne legyenek törések.

Gondosan tanulmányozza át a termék használati utasítást! Kérjen állatorvosától további felvilágosítást!

Foresto® L

Foresto® S

Hivatkozások:

+ Mehlhorn és al. Parasitol Res (2001) 87:198-207, az adatok a hatásmechanizmusra vonatkoznak, nem az élősködők elpusztításának gyorsaságára, valamint mindez nem jelenti azt, hogy a paraziták teljesen képtelenné válnának a vérszívásra.

* Teljes mértékben nem kizárható, hogy a kezelés után egyetlen kullancs sem tud majd megkapaszkodni az állat bőrében, ezért kedvezőtlen körülmények között előfordulhat, hogy a háziállat elkap egy kullancsok által terjesztett betegséget.

Pet Type
Cat
Category
Termékeink
Approval Code
L.HU.MKT.AH.25.02.2020.0714
Master Brand
Foresto
Apply Branding
On
Foresto nyakörvek macskáknak és kutyáknak.