Foresto® nyakörv kutyáknak.

Foresto® nyakörv kutyáknak
A célkereszt ikon azt jelzi, hogy a Foresto nyakörv hosszú távú megoldás.

Javallat: Bolhák, kullancsok, és szőrtetvesség ellen

A Foresto nyakörv felnőtt kutyáknál és 7 hetesnél idősebb kölyökkutyáknál alkalmazható.

Háziállat fajtája: Kutya

Hatékony védekezés bolha és kullancs ellen kutyáknak nyakörvvel.

Kiszerelés: Nyakörv

Naptár ikon, amely azt szimbolizálja, hogy a Foresto nyakörvet kutyáknál legalább 8 havonta ajánlott lecserélni.

Mennyi ideig használható: Akár 8 hónapig hatásos lehet

Foresto nyakörv kutyáknak.
A Foresto® nyakörv távol tartja és pusztítja a kullancsokat, továbbá pusztítja a bolhákat.

A Foresto® nyakörv egyszerűen, érintkezés révén fejti ki hatását, vagyis az élősködőknek nem kell előbb megcsípniük a kutyát ahhoz, hogy a hatóanyag végezzen velük.+* Ez kevesebb kellemetlenséggel jár a kutya számára, és csökkenti a paraziták által terjesztett betegségek kockázatát is. Ne aggódjon, védelmezze kutyáját: a bolhák és kullancsok problémájára végre kezében (pontosabban a kutya nyakán) lehet a megoldás!

A nyakörv folyamatosan, alacsony dózisokban bocsátja ki a hatóanyagokat, így kutyájának akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat a bolhák és kullancsok ellen. A szagtalan és vízálló Foresto® nyakörv egyszerű és akár nyolc hónapig tartó megoldás lehet házi kedvencének a bolhák, kullancsok ellen.

Title
Miért válassza kutyájának a Foresto® nyakörvet?
USP
Thumbnail
Title
Akár 8 hónapon át is védelmet nyújthat a bolhák és kullancsok ellen.
Thumbnail
Title
Érintkezés útján pusztítja a bolhákat, és távol tarthatja, valamint pusztítja a kullancsokat is, mielőtt azok megcsípnék kedvencét.*
Thumbnail
Title
Vízálló.
Thumbnail
Title
Szagtalan.
Hogyan hat?

A polimermátrixba integrált két hatóanyag – imidakloprid és flumetrin – lassan, fokozatosan jut be a kutya bőrébe és bundájába. A nyakörvnek köszönhetően egy láthatatlan védőréteg alakul ki, amely elriasztja a kullancsokat (ez az úgynevezett repellens vagy táplálkozás ellenes hatás), valamint pusztítja a hatóanyaggal érintkező kullancsokat és bolhákat.

Hogyan kell felhelyezni a kutyára a Foresto® nyakörvet?
  1. Közvetlenül használat előtt távolítsa el a nyakörv védőcsomagolását.
  2. Tekerje ki a nyakörvet, és a belső feléről szedje le az esetlegesen ott maradt műanyag összekötő kapcsokat.
  3. Helyezze a nyakörvet a kutyája nyakára, de ne túl szorosan (ha két ujját kényelmesen be tudja csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor jó).
  4. A túllógó pántot bújtassa át az övbújtatón, és a fennmaradó részből vágjon le egy akkora darabot, hogy egy 2 cm-es rész lógjon ki a bújtatóból.
  5. Időnként ellenőrizze a nyakörvet, és ha szükséges, igazítsa meg, különösen, ha növésben levő kölyökről van szó.
Tévéreklámunk
Gyakori kérdések
Mi a Foresto® nyakörv?

A Foresto® kutyák számára készült nyakörv, amely akár nyolc hónapon át hatásos lehet a bolhák és kullancsok ellen. Ez azt jelenti, hogy a nyakörv felhelyezése után akár nyolc hónapig nem kell más bolha és kullancs elleni készítményt alkalmaznia.

Milyen tulajdonsága van a Foresto® nyakörveknek?

A Foresto® nyakörv lassan, fokozatosan adagolja a hatóanyagokat. A bolha és kullancs elleni szer rákerül az állat bőrére és bundájára, ezután szétoszlik a teljes testfelületen, és akár nyolc hónapon keresztül képes kifejteni bolha- és kullancsellenes hatását.

Mik a nyakörv hatóanyagai?

A Foresto® nyakörv két hatóanyagot tartalmaz: imidaklopridot, amely pusztítja a kifejlett és lárvaállapotú bolhákat, valamint flumetrint, amely távol tarthatja a kullancsokat a kutyától, ám végez is velük, függetlenül attól, hogy életciklusuk éppen melyik fázisában vannak.

Az hogy lehet, hogy kullancsot látok a kutyámon, aki Foresto® nyakörvet visel?

Kullancsok a Foresto® nyakörv viselése közben is megjelenhetnek a kutyán, például úgy, hogy a kutya barangolás közben magával sodorja őket. A nyakörv érintkezés útján hat, vagyis azt nem akadályozhatja meg, hogy egy kullancs az állat bundájára kerüljön, ám amikor már ott van, ki lesz téve a hatóanyagok repellens (táplálkozás ellenes) és kullancsirtó hatásának. Esetenként előfordulhat, hogy a kullancs beleakaszkodik a kutya bőrébe, különösen, ha a kutya egy kullancsokkal erősen fertőzött területen járt. Ám megfelelő védekezéssel a kullancsokat a nyakörv távol tarthatja és elpusztíthatja, még mielőtt lehetőségük nyílna a vérszívásra.

A kutyám megrágta a nyakörvet – ez baj?

A nyakörv két hatóanyaga egy polimermátrixba van bezárva, vagyis nem a nyakörv felszínén találhatók. Ennek ellenére meg kell akadályozni a nyakörv megrágását. Abban a valószínűtlen esetben, ha a kutya megenné a nyakörvét, enyhe gyomor- bélrendszeri tünetek jelentkezhetnek, például hígabb bélsár. Amennyiben ez bekövetkezik, forduljon állatorvoshoz. Ha a kutyának sikerült a szájába vennie a nyakörvet, akkor minden bizonnyal túl lazán volt feltéve. Ha két ujját kényelmesen be tudja csúsztatni a pánt és az állat nyaka közé, akkor se nem szoros, se nem laza a nyakörv, hanem pont jó.

Kölyökkutyák is hordhatják a Foresto® nyakörvet?

A Foresto® nyakörvet héthetesnél idősebb kortól már viselhetik a kölyökkutyák is.

A régi nyakörv levétele és az új felhelyezése között kell szünetet hagyni?

Nem. Fontos, hogy rögtön feltegye az új nyakörvet, különben megeshet, hogy a bolha- és kullancsellenes hatás nem érvényesül kellő mértékben.

A kutyám által viselt Foresto® nyakörvnek nincs semmilyen szaga. Ez azt jelenti, hogy nincs elég hatóanyag benne?

Nem, ilyesmiről szó sincs. A nyakörv alapvetően szagtalan.

A Foresto® nyakörvet meg kell nyújtani használat előtt, hogy aktiválódjanak a hatóanyagok?

A Forestónál nincs szükség a nyakörv nyújtására. Csupán annyit kell tennie, hogy a használati utasítást követve felhelyezi a nyakörvet a kutya nyakára, és a nyakörv így is akár nyolc hónapig hatásos tud lenni a bolhák és kullancsok ellen.

Erősíthetek pórázt vagy névbilétát a Foresto® bolha és kullancs elleni nyakörvre?

Nem, pórázt nem rakhat a nyakörvre, mivel az az erő, amellyel az állat húzza a pórázt, kinyithatja a biztonsági zárat, és a nyakörv elszakadhat. A Foresto® mellett használja a szokásos nyakörvet, és ehhez erősítse a pórázt.

Vízálló a nyakörv? Le kell vennem, amikor a kutya vizes?

A Foresto® nyakörv vízálló, és nem kell levenni úsztatás vagy fürösztés előtt sem. A hatóanyagok egy polimermátrixba vannak bezárva, és nem kerülnek a vízbe pancsolás vagy úszás közben. A hatóanyagok az állat bőrének lipidrétegében és szőrén találhatók, és még ha ezt a lipidréteget részben le is mossa magáról a kutya, a nyakörv pótolja a hiányzó hatóanyagot, és az állat újból élvezheti a nyakörv bolha- és kullancsellenes hatását.

A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát. Vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően az akár 8 hónapig tartó hatékonyságot kullancsok esetében, bár a hatóanyag újbóli eloszlása a bundán időt vett igénybe. A bolhaellenes hatékonyság viszont fokozatosan csökkent az 5. hónaptól kezdődően.

Milyen gyakran engedhetem úszni a kutyámat, míg bolha és kullancs elleni nyakörvet visel?

A Foresto® nyakörv vízálló, és vizes kutyán is kifejti hatását. Ezért úszás vagy pancsolás előtt nem kell levennie a kutyáról. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát. Vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően az akár 8 hónapig tartó hatékonyságot kullancsok esetében, bár a hatóanyag újbóli eloszlása a bundán időt vett igénybe. A bolhaellenes hatékonyság viszont fokozatosan csökkent az 5. hónaptól kezdődően.

A bolha és kullancs elleni nyakörvet a hatóanyag nélküli nyakörvvel együtt lehet használni?

Természetesen. A két nyakörv egymással egyidejűleg használható, mivel a Foresto® nyakörv mindaddig ki tudja fejteni hatását, amíg a kutya bundájával érintkezésben van.

A kutyám a nyakörv tájékát vakarja, ami a bőr kipirosodását és irritációját okozza. Mit tegyek?

Noha ritkán, de megesik, hogy a kutya a felhelyezést követő pár napon a nyakörv környékét kezdi vakarni. Ellenőrizze, hogy nem túl szoros-e a nyakörv. Enyhe reakciók, például viszketés, a bőr kipirosodása és szőrhullás ugyan előfordulhat, és a tünetek rendszerint egy-két héten belül megszűnnek anélkül, hogy a nyakörvet el kellene távolítani. Vannak azonban esetek, amikor segíthet, ha ideiglenesen, a tünetek elmúlásáig levesszük a nyakörvet. Nagyon ritkán a felhelyezés helyén bőrgyulladás, gyulladásekcéma, léziók vagy vérzések alakulhat ki: ilyenkor a nyakörv eltávolítása javasolt. Ha aggódik vagy bizonytalan a teendőket illetően, kérjük, forduljon az állatorvosához.

Egy növekedésben levő kölyökkutyán milyen gyakran kell ellenőrizni a nyakörvet?

A kölyökkutyák eltérő ütemben fejlődnek. Azt tanácsoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze a nyakörvet, és ha kell, igazítsa meg. Nézze meg a fenti videót arról, hogyan kell helyesen felhelyezni a nyakörvet, és mindig kövesse a termék használati utasítását.

Levehetem pár hónapra a nyakörvet? Utána ismét visszatenném.

Erről határozottan lebeszélnénk. Az ilyesfajta használatot még nem tesztelték, ám előfordulhat, hogy ettől gyengül a nyakörv hatásfoka. Az optimális bolha és kullancs elleni hatás eléréséhez folyamatosan viselni kell a nyakörvet, és szükség szerint, de legalább nyolc havi használat után új nyakörvet kell felhelyezni. Ugyanakkor, ha csupán átmenetileg vette le a nyakörvet (például a szőrzetápolás idejére), abból nem lehet baj.

Hova dobjam ki az elhasznált Foresto® nyakörvet?

A használt nyakörveket vagy a nyakörv egyéb részeit a helyi szabályozásnak megfelelően kell kezelni. A terméket nem szabad természetes vízbe (folyóba, tóba stb.) dobni. 

Mennyi ideig hat a nyakörv?

Egyetlen Foresto® nyakörv akár nyolc hónapig is védelmet nyújthat kutyájának. A nyakörvet a használat egyedi körülményeit mérlegelve, de nyolc hónap után mindenképpen cserélni szükséges egy újra, hogy a nyakörv hatásfokában ne legyenek törések.

Ha a kutyám úszik egyet vagy megfürdetem, akkor rövidebb ideig lesz hatékony a nyakörv?

A Foresto® nyakörv vízálló, és akkor is képes kifejteni hatását, amikor az állat vizes lesz. A szőrzet hosszan tartó, intenzív átnedvesedését vagy gyakori samponos mosását azonban el kell kerülni, mivel ezek csökkenthetik a hatékonyság időtartamát. Vizsgálatok alapján a havonta ismételt samponos fürdetés vagy teljes átnedvesedés nem csökkentette számottevően az akár 8 hónapig tartó hatékonyságot kullancsok esetében, bár a hatóanyag újbóli eloszlása a bundán időt vett igénybe. A bolhaellenes hatékonyság viszont fokozatosan csökkent az 5. hónaptól kezdődően.

Gondosan tanulmányozza át a termék használati utasítást! Kérjen állatorvosától további felvilágosítást!

Foresto® L

Foresto® S

Hivatkozások:

+ Mehlhorn és al. Parasitol Res (2001) 87:198-207, az adatok a hatásmechanizmusra vonatkoznak, nem az élősködők elpusztításának gyorsaságára, valamint mindez nem jelenti azt, hogy a paraziták teljesen képtelenné válnának a vérszívásra.

* Teljes mértékben nem kizárható, hogy a kezelés után egyetlen kullancs sem tud majd megkapaszkodni az állat bőrében, ezért kedvezőtlen körülmények között előfordulhat, hogy a háziállat elkap egy kullancsok által terjesztett betegséget.

Pet Type
Dog
Category
Termékeink
Approval Code
L.HU.MKT.AH.25.02.2020.0714
Master Brand
Foresto
Apply Branding
On
Foresto nyakörv kutyáknak.